Jordvenner møtte Stortinget

Jorrdvernvenner møtte Stortinget

Til sammen 20 organisasjoner og regionale jordvernforeninger og -allianser fra hele landet overleverte i dag et felles krav om sterkere vern av matjorda til lederen av Stortingets næringskomite, Geir Pollestad (Sp).  

Positivt om jernbane og jordvern

Innlederne som jaktet på den gode løsningen

Jordvern Vestfold siktet høyt, men traff godt da de sist uke inviterte til jakten på den gode løsningen for både InterCity og hensynet til matjorda. En stappfull sal med lokalpolitikere, planleggere, forvaltere og andre matjordvenner fikk høre at både Bane NOR og kommunene ønsker å ta best mulig vare på matjorda!

Velkommen til åpent jordvernmøte 1.november!

Jakten på den gode løsningen Ny InterCity og hensynet til matjorda

" Jakten på den gode løsningen! - Ny InterCity og hensynet til matjorda" er tema som tas opp når Jordvern Vestfold inviterer til åpent jordvernmøte i amfiet på Gjennestad onsdag 1. nov kl 18.00. Både Bane NOR, Fylkesmannen og berørte ordførere stiller. Velkommen!
Last ned invitasjonen her

Nasjonal jordvernpris til Vestfold

Blåfjelldal Hogsnes og Fylkestinget under overrekkelsen av nasjonal jordvernpris

Vestfold Fylkeskommune er tildelt Nasjonal jordvernpris for sitt arbeid med vern av matjordareal i Regional plan for bærekraftig arealpolitikk. Nasjonal jordvernpris er et tiltak i Regjeringens nasjonale jordvernstrategi. Vestfold fikk prisen på bakgrunn av sitt tydelige mål om vern av matjordareal i fylkeskommunens Regionale plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA). Les mer hos Vestfold Fylkeskommune

Gratulerer med dagen!

JV helsides annonse i avisene 20 årsjubileum

I dag, 25.august 2017, er det nøyaktig 20 år siden Einar Sissener inviterte til oppstartsmøte for Jordvernforeningen i Vestfold. Det markeres med helsides annonse i flere Vestfoldaviser.

temaveileder_landbruk 140.jpg

Ny temaveileder: Landbruk og planlegging etter plan- og bygningsloven

Landbruksdirektoratet, tidl. Statens landbruksforvaltning (SLF) har laget en veileder som beskriver hvordan matjorda kan ivaretas  ved arealplanlegging etter plan- og bygningsloven. Last ned her
Rapport_Klimaskifte_for_jordvernet_130.jpg

Klimaskifte for jordvernet

Her kan du laste ned rapporten fra jordverngruppa. Klimaskifte for jordvernet.

Veileder Jordvern

Jordvernforeningen i Vestfold laget i 2001 en veileder "Jordvern -informasjon og idéer for jordvernere. Mye er fortsatt like aktuelt. Du kan laste den ned her.
Informasjon og ideer for jordvernere Jordvernhefte 2001.pdf
Kjerneområde landbruk veileder 130.jpg

Kjerneområde landbruk -nettveileder

Ønsker du kontakt med redaktørene?  Send en e-post til "navn på aktuelt fylke"@jordvern.no, f.eks vestfold@jordvern.no. 

Fotografer bakgrunnsbilde

Hovedside: Kristin Berg Johnsen    Telemark:Arne Hjeltnes     Vestfold: © Melsom VGS     Buskerud: Per Olav Krekling     Oslo og Akershus: Øyvind Kjølberg